Theorie koudetraining

Challenge yourself

“It’s all about energy and energy arises from challenges. The cold is the most practical and efficiënt challenge”

Het doel van koude trainingen heeft een breed spectrum.

Koude training is inzetbaar voor de volgende doelen:

"Langdurige stress verhoogd je spierspanning en ademhaling. Deze zijn een trigger om stress te activeren. Hierdoor kan je immuunsysteem overbelast raken.

Daarentegen zijn korte stress moment i.c.m. regulatie van je ademhaling en spierspanning juist goed voor je immuunsysteem en stress reguleren."

Uitdagingen zorgen voor ontwikkeling, groei en herstel

Energie maakt leven mogelijk en het leven komt met uitdagingen. Deze uitdagingen zorgen voor ontwikkeling, groei en herstel waardoor we nog efficiënter om kunnen gaan met onze energie. Dit zorgt weer voor meer ontwikkeling.

Met andere woorden: Door ons aan te passen aan de omgeving ontwikkelen wij ons. Dit is evolutie!

Het probleem is dat wij de laatste 250 jaar ervoor gezorgd hebben dat wij (het) leven kunnen aanpassen aan wat wij willen. We minimaliseren de uitdagingen die we juist nodig hebben voor onze ontwikkeling, groei en herstel.

Vitaal worden met ijsbad

Koude training is een onderdeel vanuit de kPNI (Nederland Gezondheidswetenschap en Therapie) en één van de manieren om de uitdagingen weer terug te krijgen!!

Wil je meer informatie en/of begeleiding over de koude training?
Neem dan contact op met Rodi Kosterman.

Veiligheid bij koude training

Koude training dient te alle tijden veilig gedaan te worden. Eén om jezelf niet te verwonden en twee om optimaal effect te hebben van de (hierboven) beschreven voordelen. Het niet veilig voelen, of een niet veilig signaal vanuit je lichaam krijgen, zoals spierspanning en/of een hoge en snelle ademhalingen zorgen ervoor dat de stress as juist gevoeliger wordt afgesteld. Verdiep jezelf in de materie of benader iemand voor begeleiding voor de eerste paar keer koude training in het eikenhouten ijsbad.

Winkelwagen
Scroll naar boven