Avantopool IJsbaden

avantopool ijsbaden

De Finnen hebben een diepgaand begrip van de gunstige effecten van kou op zowel het lichaam als de geest. Al jarenlang plukken zij de voordelen van koudwaterzwemmen of afkoelen in de sneeuw na een bezoek aan de sauna. Het is dan ook geen verrassing dat de meest geavanceerde ijsbaden uit Finland komen: de ijsbaden van Avantopool. 

Avantopool Kinos

Avantopool Kinos is de eerste mobiele en compacte koude zwembad op de markt dat hoogwaardig herstel met kou kan bieden, zelfs in je eigen huis. Het biedt professionele watertherapie, zowel in koud als warm water, maar altijd in schoon water.

Avantopool Hanki

Avantopool Hanki is een betaalbaar en gemakkelijk verplaatsbaar koud zwembad met een externe koelunit. Het gaat mee waar je ook gaat en waar je maar wilt genieten van een verfrissend koud bad of spierherstel

Avantopool Kide

Avantopool Kide is een opblaasbaar, compact zwembad ontworpen voor professioneel en thuisgebruik. Het Kide-zwembad kan bijna overal worden gebruikt en reist gemakkelijk in een draagtas.

Avantopool Cool Unit

Avantopool externe koel- en verwarmingsunit is eenvoudig te gebruiken, vooral bij het Hanki-zwembad. Het kan ook worden aangesloten op andere watertanks tot 1000 liter.

Avantopool Hanki in gebruik
Aventopool Hanki
Stel je lichaam bloot aan (extreme) kou
Specialist in houten ijsbaden

IJsbad kopen? Zelf thuis aan de slag met koude training? Dan zijn onze houten ijsbaden een stijlvolle koop en toevoeging aan je tuin. In de zomer vul je het houten ijsbad met water en ijs en je bent klaar voor je koude training. In ze winter hoeft je er geen ijs bij te doen en kan je dagelijks gebruik maken van een heerlijk houten ijsbad. Onze houten ijsbaden zijn ook zeer geschikt om ook te gebruiken als houten dompelbad. Met de kleine afmeting zijn onze houten ijsbaden ook geschikt voor de kleinere tuinen.
Na een heerlijke sauna afkoelen in een dompelbad? Gebruik je houten ijsbad als dompelbad voor de sauna, of als ijsbad voor je koude training.
De houten ijsbaden zijn onbehandeld en zullen met de natuurlijke omstandigheden verkleuren. Heb je vragen over het onderhoud van een houten ijsbad? Neem dan een kijkje op onze onderhoudspagina.
Wil je een ijsbad kopen? Wil je meer leren over het inzetten van een houten ijsbad als ijsbad en de koude training? Neem dan een kijkje op onze pagina over koude training en onze pagina met workshops in koude training.

Uitdagingen zorgen voor ontwikkeling, groei en herstel

Voor vragen kan je ons altijd een mailtje sturen

Wij snappen dat er altijd vragen kunnen zijn over onze ijsbaden of koude trainingen. Als je twijfelt of graag een ijsbad van tevoren wilt zien, kan je gerust contact met ons opnemen. Er staat altijd wel één broeder voor je klaar.

Als je ons wilt spreken, stuur dan een berichtje via de mail of contactpagina. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Avantopool IJsbaden

De Finnen zijn experts in kou. Lang geleden realiseerden ze al de gezondheidsvoordelen van kou door te zwemmen in winterse wateren of in de sneeuw te rollen tijdens een pauze in de sauna. Het is dan ook geen wonder dat ‘s werelds meest geavanceerde koude zwembaden ook uit Finland komen.

De draagbare Avantopool koude zwembaden brengen de voordelen van ijszwemmen binnen handbereik van iedereen, overal. Ze zijn altijd klaar voor gebruik, en je kunt het schone water eenvoudig aanpassen aan de gewenste temperatuur met een druk op de knop. Avantopool brengt het ijsbad naar de sportschool, de kleedkamer van je team, je werkplek of thuis – het hele jaar door.

FAQ: Veelgestelde vragen

Het nemen van een ijsbad heeft verschillende gezondheidsvoordelen. Het kan de bloedcirculatie verbeteren, bijdragen aan sneller spierherstel, ontstekingen verminderen en het immuunsysteem een boost geven. Het is ook bekend om mentale veerkracht te verhogen en kan bijdragen aan ontspanning en stressreductie.

Ja, koudwatertherapie kan thuis effectief zijn, mits de juiste technieken en veiligheidsmaatregelen worden genomen. Met een goed ingericht ijsbad en de juiste begeleiding kun je dezelfde voordelen ervaren als die je bij een professionele therapie zou krijgen.

Bij het kopen van een ijsbad zijn er verschillende factoren belangrijk, waaronder de afmetingen van het bad, de kwaliteit van de isolatie, temperatuurbehoud en of het past bij jouw specifieke gebruikswensen. Het is ook aan te raden om aandacht te besteden aan de duurzaamheid en het onderhoudsgemak van het bad.

Dit hangt af van je persoonlijke doelen en tolerantie. Sommige mensen nemen dagelijks een ijsbad, terwijl anderen het beperken tot een paar keer per week. Begin met een lagere frequentie en bouw dit op naarmate je meer gewend raakt aan de koude temperaturen.

Ja, er zijn verschillende soorten ijsbaden beschikbaar, waaronder draagbare modellen, speciaal ontworpen barrelskunststof baden en natuurlijke baden. Elke type heeft zijn eigen karakteristieken en voordelen afhankelijk van jouw voorkeuren en behoeften.

Net als bij elk type therapie zijn er risico’s verbonden aan het nemen van een ijsbad, zoals onderkoeling of hartreacties bij mensen die daarvoor vatbaar zijn. Het is van belang om de sessies langzaam op te bouwen, goed op je ademhaling te letten en bij voorkeur te beginnen onder begeleiding van een professional of ervaren iemand.

Er is enig bewijs dat suggereert dat blootstelling aan koude temperaturen het metabolisme kan verhogen en de vetverbranding kan stimuleren. Echter, een ijsbad dient niet gezien te worden als een wondermiddel voor gewichtsverlies maar als een aanvullende therapie naast gezonde voeding en voldoende beweging.

 

Voor je eerste ijsbad is het belangrijk om rustig te beginnen. Zorg dat je lichaam aan de koude temperatuur kan wennen door stapsgewijs de watertemperatuur te verlagen. Concentreer je op je ademhaling om ontspannen te blijven, en houd de duur van het bad kort om te beginnen (niet langer dan 5 minuten).

 

De Wim Hof Methode combineert koudwatertherapie met ademhalingsoefeningen en mentale training. Het beoefenen van deze methode kan bijdragen aan een verbeterd immuunsysteem en een toename van mentale weerbaarheid, en kan de effecten van een ijsbad versterken.

De prijzen van ijsbaden kunnen sterk variëren, afhankelijk van het model en extra functies. Er zijn zeker betaalbare opties op de markt die de basis bieden voor effectieve thuis koudwatertherapie. Sommige winkels bieden ook speciale aanbiedingen en kortingsacties, waardoor het nog toegankelijker wordt om een ijsbad in huis te halen.

Winkelwagen
Scroll naar boven